Sposób przygotowania

Do obgotowania gruszek wodę należy lekko zakwasić. Do zalewy dodać większą ilość kwasku cytrynowego a ponadto cukier i wodę. Bezpośrednio do każdego słoika dodać kawałek cynamonu, po 4 ziarnka pieprzu, ziela angielskiego, goździków. Przyprawy te nadają ostrzejszy, przyjemny smak marynacie, którą można zaserwować jako dodatek do potraw z drobiu. Gotowe słoiki gotować 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Lubię takie marynaty
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    bardzo dobry zimowy dodatek do obiadu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !