Sposób przygotowania

Zaczynamy od ciasta. Bierzemy pół szklanki mleka lub wody, chodź z mlekiem lepsze ciasto. Podgrzewamy do 30 stopni, czyli ma nie parzyć i nie być letnie. Dajemy do niego 5 deko drożdży i pół łyżeczki cukru. Czekamy 10-15 minut aż się drożdże rozpuszczą. Bierzemy miskę lub garnek i wsypujemy dwie szklanki mąki, najlepiej tortowej.Wlewamy droższe, wsypujemy czarnuszkę, jedną łyżkę roztopionego masła i trzy, cztery łyżki oleju. Mieszamy aż się przestanie kleić. W trakcie wyrabiania ciasta dodajemy mąkę jeśli ciasto nadal się klei. Potem odkładamy ciasto na 20 minut aż wyrośnie i włączamy piekarnik aby nagrzał się do 180 stopni. W między czasie kroimy pieczarki i smażymy na patelni aż się przyrumienią i lekko solimy. Jak ciasto wyrośnie wałkujemy na blasze i układamy na nim pieczarki i przykrywamy serem. możemy do smaku posypać czosnkiem granulowanym i papryką, jak kto lubi nawet ostrą. Jak się piekarnik rozgrzeje to wstawiamy na dokładnie 25 minut. Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna210

    ja pizze piecze max 15 minut ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !