Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po kaszubsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
woda 6 szklanek
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 8 łyżeczek
chrzan, koper
czosnek 2 ząbki na 1 l
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po kaszubsku

Zalewa: zagotowujemy wodę, ocet, sól i cukier.
Do każdego słoika oprócz ogórków wkładamy: paprykę, cebulę, chrzan, marchew, koper, czosnek i gorczycę. Zalewamy je gorącą zalewą.
Pasteryzujemy przez ok 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 10.06.2012 20:14
pyszne
malaczarna23 05.06.2012 15:11
na pewno oryginalny smak tych ogórków
Justyna223 23.06.2011 17:15
takich nie jadłam
Agnieszka/picola 03.06.2011 23:04
interesujące
Jolanta40 15.04.2011 19:46
pycha
Ania67 27.02.2011 21:01
Ciekawy przepis
Wojtek8 21.11.2010 20:25
smaczne
ElizaT 20.11.2010 11:17
bardzo ciekawe, ja nie jadłam jeszcze takich !
misia53 27.10.2010 13:59
Do wypróbowania.
jarek4 25.10.2010 13:37
nie jadłem
alaaa 28.09.2010 20:20
wypróbuję
BozenA 20.09.2010 16:49
ciekawe
ewelina/bunia 17.09.2010 08:54
smaczne
Lidia11 06.09.2010 11:42
ciekawe
Margo1 04.09.2010 08:51
smaczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak