Sposób przygotowania

Upiec biszkopt.
W szklance mleka rozpuścić mąkę, drugą szklankę mleka zagotować, dodać mleko z mąką, zagotować do powstania budyniu, ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać miękką margarynę i ucierać.
Do masy dodawać kawałki zimnego budyniu, ucierać.

Przekroić biszkopt na pół, a masę podzielić na dwie części.
Nasączyć biszkopt i posmarować jedną częścią masy w środku a drugą na wierzchu. posypać orzechami, rodzynkami i czekoladą. Odstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pychotka :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser,warto spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    intrygująca nazwa...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !