Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić, dodać pieprz, listek laurowy, czosnek roztary z solą i wino, wymieszać, włożyć na kilka godzin do tej marynaty cały kawałek miesa. Wyjąć mięso, oczyścić z warzyw, osuszyć, oprószyć mąką, obsmazyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodac marynatę, posolić, dusić pod przykryciem, często przewracać, by nie przywarło. Jeśli sos jest zbyt gesty, dodać wody. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć, pokroić w plastry polać sosem, obłożyć jarzynami. Podawać z kluskami, ryżem lub ziemniakami i sezonowa surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina56

    *WOłowina :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !