Sposób przygotowania

Oberwać łodyżki szpinaku, zbanszować go przez 4 godziny w osolonej wrzacej wodzie i dokładnie osączyć, a następnie posiekać. Cebule obrać, drobno posiekać i lekko zezłocić w 1 łyżce stołowej oliwy w ciagu 5 minut. Jaja wybić i ubić jak na omlet. Ser zetrzeć na tarce. Szpinak, cebule, ser i ubite jaja dokładnie wymieszać w salaterce. Dodać sól, pieprz i nieco gałki muszkatołowej. Filet przekrajać w kierunku jego grubości ale nie do końca, osolić i opieprzyć. Mieszaniną przygotowaną w salaterce nafaszerować indyczkę i ewentualnie ją związać lub zaszyć, a następnie zrumienić w szybkowarze w 2 łyżkach oliwy. Podlać białym winem i przykryć. Od chwili, a wktórej zawór szybkowaru zacznie się obracać dusić jeszcze przez 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !