Sposób przygotowania

Buraki obrać i pokroić w plasterki, włoszczyznę oczyścić, wraz z burakami włożyć ją do garnka, zalać wodą i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany, zagotować, następnie zabielić śmietaną uważając, żeby śmietana się nie zważyła. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowany barszczyk świetnie smakuje z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Prześliczny kolorek , smaczny !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszności :) Bardzo lubię barszczyk i robię podobnie do Twojego przepisu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki barszczyk jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ja robie tez podobny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepszy, ja dodaje jeszcze majeranek
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny barszczyk, lubię z krokietami
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super barszcz
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jedna z moich bardziej ulubionych zupek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !