Sposób przygotowania

Obrana cebulę pokroic w cienkie plasterki. Na małym ogniu rozgrzać masło i łyżke oliwy. Lekko posolona cebule podsmażyć na złoty kolor. Dodać bulion i gotować na małym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, aby były chrupiące, po czym posmarować oliwą i rozgniecionym czosnkiem. Zupę doprawić i przelać do żaroodpornych misek. Do każdej miski wożyc kromkę chleba i posypać je tartym serem. Naczynia włożyć do nagrzanego piekarnika. Wyjąc, gdy ser się roztopi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to mi smaczne się zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    chociaż przez zupę możemy poczuć się jak w Paryżu :) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !