Sposób przygotowania

Podgrzac piekarnik do 180 st. C. Olej rozgrzac na teflonowej patelni. Polozyc schab i smazyc po 3 minuty z obu stron. Nastepnie przelozyc do zaroodpornego naczynia. Na patelnie wylozyc cebule i pieczarki i smazyc, az zmiekna (5minut). Dodac make i smazyc jeszcze minute ciagle mieszajac. Powoli dolewac wywar i cydr, mieszajac, az sie dobrze polaczy, nastepnie dodac musztarde i pieprz. Doprowadzic do wrzenia i dalej mieszac, az sos zgestnieje (2-3 minuty). Plasterki jabka ulozyc na kotletach schabowych i polac sosem. Przykryc i piec w piekarniku 1-1,4 godziny,az schab bedzie miekki i rumiany. Przykryc swieza pietruszka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !