Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do miski. Wkrusz drożdże. Wlej pół szklanki letniego mleka. Następnie odstaw do wyrośnięcia. Gdy już wyrosną dodaj jajka utarte z cukrem, cukrem waniliowym i skórką cytrynową. Wyrób ciasto, dodając stopione masło. Pozostaw je na kilkanaście minut, gdy zauważysz że ciasto podwoiło objętość, zagnieć, rozwałkuj (cm, wytnij ciastka np. możesz użyć w tym celu specjalnej foremki do ciastek.Na połowę połóż konfitury, resztą nakryj i zlep. Odstaw do wyrośnięcia. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Posyp cukrem. Piecz ok. 30 min (180°C)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !