Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce i wymieszać z solą. Ubić w kamiennym garnku lub w słoju, obciążyć, przykryć ściereczką. Po kilku dniach gdy pokaże się piana, łyżką drewnianą zrobić w kilku miejscach otwory w kapuście. Pozostawić do dokwaszenia. Po 6-7 dniach kapusta będzie gotowa. Należy ją wówczas przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować i wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Na pewno zrobię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką kapustę
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    swojska najlepsza
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !