Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę,skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cukrem z cytryny.Odstawić na pół godziny.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli,dodajemy do jabłek razem z dżemem,rodzynkami i oliwą.Mieszamy dokładnie.Ciasto przekładamy do formy przełożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 45 minut w 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Faktycznie, szybka szarlotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    smaczna szarlotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Lubię szarlotkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !