Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wsypać do dzbanuszka, dodać jajo, wymieszać i wyrobić łyżką do momentu aż zaczną się tworzyć pęcherzyki. Do mleka dodać 1 szklankę wody, zagotować, osolić. Na gotujące się mleko wlewać cienkim strumieniem ciasto z dzbanuszka, zamieszać i zagotować. Nalewać na talerze zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    az mam ochotke na takie kluseczki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Dawno nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    dobre
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa zupa, na słodko też można (?)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !