Sposób przygotowania

cukinie obiramy i ścieramy do jarzyn. Skórkę z cytrusów scieramy na tarce, a sok wyciśkamy i dodajemy do startej cukini wraz z miąższem. Imbir obieramy i też ścieramy. Całośc zasypujemy cukrem i zostawiamy na 2 godz. Nie odlewamy soku. Następnei stawiamy w ganku na ogniu az cukier sie rozpuści. Podlewamy dwa razy wodą w trakcie gotowania. Konfiturę gotujemy 20 min. Wkłdamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    a tego korzenia imbiru to tak ile centymetrow? :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    o ciekawe, i ciekawy kolorek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    jest świetna;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zaczyna sie sezon na przetwory

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !