Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem.
Dodać mąkę, wodę, sól, cukier i olej i wyrobić ciasto.
Pozostawić je w misce przykrytej ściereczką około 20 minut do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotować farsz.
Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i przesmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę.
Smażyć od czasu do czasu mieszając.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wyłączyć gaz, do usmażonych składników dodać osączoną z zalewy mieszankę meksykańską, płatki, majonez i ketchup i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto chwilkę wyrobić, podzielić na 4 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkować na prostokąty grubości około pól centymetra.
Na środku wzdłuż każdego ułożyć po 1/4 farszu i założyć brzegi tak aby nachodziły na siebie.
łączeniem do spodu ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować bagietki rozmąconym jajkiem.
Piec 40 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musze spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne te bagietki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    wyglądają przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    dużo tego wyjdzie z tych proporcji?
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    bardzo fajnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    bardzo fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł na odmianę zwykłych kanapek :) bardzo chętnie spróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !