Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i żółtko, oprószyć solą i zarobić nożem dolewając około 0,5 szklanki gorącej wody. Gdy składniki się połączą zagnieść ciasto ręką i dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować, pociąć w kwadraty, nakładać jeżyny i zlepiać po przekątnej brzegi. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać posypane cukrem z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam pierożki z owocami:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale narobiłaś Reniu smaka
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    do pierogów jeszcze nie dodawałam ale wypróbuję
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich nie jadlam jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    smakowicie wygladaja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Pierozki tak, ale wsadzę inny farszyk może jagódki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    warto spróbować :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    nigdy takich pierogów nie jadłam, muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !