Sposób przygotowania

Czerwone wino przelać do rondla, dodać do niego porto i zagotować. Bulion zagotować w oddzielnym garnku zagęszczając go zawiesiną z mąki. Do gotującego się bulionu dolewać powoli, ciągle mieszając podgrzane wino z porto( powinniśmy odparować około 30 %). Na koniec dodać masło mieszając sos do momentu całkowitego rozpuszczenia się masła. Sos idealnie pasuje do dań z drobiu.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Oooo :)) Fajne :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !