Sposób przygotowania

Boczek zalać wodą dodać kucharek,liście laurowe,ziele angielskie.Miękki boczek wyjąć z zupy i pokroić.Dodać pokrojoną kiszoną kapustę,potarte jarzyny i gotować do miękkości.Pokrojone ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie i dodać do zury.Poszatkowaną cebulę,zrumienić na smalcu,dodać mąkę,chwilę przesmażyć.Dodać do zupy,dokładnie wymieszać i zagotowaćDodać pokrojony boczek.Doprawić zupę solą,pieprzem i maggi.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wieki nie jadlam kapusniaku, a lubie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !