Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

1 paczka makaronu ryżowego wstążki Tao Tao
1 łyżka kurkumy
2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus

Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.

Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi by? smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    wspaniałe pyszności ;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !