Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami ( na lato ) :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg wieprzowiny ( od szynki , łopatka ) pokrojonej w kostkę ,garść fasolki szparagowej
marchew 2 szt. pokrojone w plasterki
ziemniaki 4 średnie szt.
kostka mięsna 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
cebula 2 szt.
kalarepa 0,5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
woda 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami ( na lato ) :

Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć na nim na rumiano pokrojone i lekko posolone mięso ( na 2 łyżkach smalcu ) . Przełożyć do rondla , dorzucić pokrojoną w piórka cebulę , liście laurowe, ziele angielskie, kostkę mięsną .Zalać wodą i dusić przez 1 godzinę na małym gazie. W czasie duszenia mięsa obrać i pokroić warzywa i ziemniaki – zalać je szklanką wody w szerokim garnku i pod szczelnym przykryciem gotować 30 minut. Gdy gulasz jest już miękki zrobić rumianą zasmażkę z mąki ( na suchej patelni ) . Rozprowadzić gulaszem i przełożyć do rondla. Odcedzić warzywa i dodać do gulasz. Delikatnie zamieszać. Doprawić pieprzem, papryką , sosem sojowym .

Podawać w miseczkach jako danie jednogarnkowe , posypany pokrojoną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 01.03.2012 22:48
ooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak