Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błonek i pokroić w dużą kostkę , cebule w piórka .Na patelni rozgrzać smalec i zeszklić cebulę .Następnie dodać do niej mięso i obsmażyć na rumiano. Posypać papryką , kminkiem , szczyptą soli . Wrzucić roztarty czosnek. Podlać szklanką wody i chwilę dusić. Przełożyć do rondla. Wlać resztę wody ..Dodać kostkę mięsna i bulionową . Dusić 40 minut. Dodać pokrojoną kiszoną kapustę i gotować jeszcze godzinę. Doprawić do smaku .Zmieszać mąkę z olejem i zagęścić nią gulasz .Zagotować. Śmietanę rozrobić z odrobiną gorącego sosu od gulaszu i dodać do gulaszu bezpośrednio przed podaniem ( już nie podgrzewać . Wymieszać .

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przypomina mi się gulasz, który próbowałam będąc na tzw. Bauerabendbrot
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !