Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Mak sparzyć, odcedzić, zmielić dwukrotnie w maszynce. Mak dodać do białek i powoli ucierać. Ubić na sztywną pianę z białek, wymieszać z masą jajeczno-makową, dodać tartą bułkę i olejek. Ciasto ostrożnie wlać do dużej tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny. Ostudzić w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Mój mąż uwielbia!
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Idealny przepis na Wielkanoc ..i nie tylko ;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super przepis! :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Robię troszkę podobny i jest bardzo dobry - polewam jeszcze polewą z orzechami.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !