Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frykando z ostrym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec 1 kg
słonina 200 g
czo0snek 2 zabki
masło 2 łyzki
Wywar: 200 ml
śmietana 200 ml
musztarda 3 łyzki
sok z 2 cytryn
sól, pieprz
pieczarki 300 g
warzywa 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: frykando z ostrym sosem

Mieso umyc naszpilowac słonina,posolic skropic sokiem z 1 cytryny,natrzec czosnkiem i obsmazyc na masle.Warzywa umyc poszatkowac.Dodac do miesa i dusic podlewajac wywarem 1 godzine.Dodac pieczarki sok z cytryny,pieprz musztarde i smietane.Dusic 15 minut mieso pokroic i podawac z przetartym sosem warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak