Sposób przygotowania

Wybrane przez nas mięsko, dokładnie myjemy i wrzucamy do wody. Gotujemy, szumujemy. Wrzucamy listki, pieprz oraz obraną i umytą włoszczyznę oraz kostkę grzybową. Gotujemy na małym ogniu ok godziny. Po tym czasie wyjmujemy włoszczyznę (można od razu wyjąć ugotowane mięsko) i oprócz pora, ścieramy warzywa na tarce i ponownie wrzucamy do garnka wraz z ryżem. Dodajemy ząbki czosnku. Gotujemy ok 15-20 minut; od czasu do czasu mieszając aby ziarenka ryżu nie przywarły do dna garnka. W międzyczasie ścieramy ogórki kiszone i wrzucamy do zupy wraz ze szczyptą kminku (na lepsze trawienie :) ; gotujemy jeszcze ok 10-15 minut. Na koniec doprawiamy solą. Po ugotowaniu można całość zabielić śmietaną ew dopiero na talerzu zrobić \"kleksika\". Posypujemy poszatkowanym koperkiem lub natką pietruszki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Nie robiłam jeszcze ogórkowej z ryżem, zawsze z ziemniakami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    jest rownie smaczna,polecam...no i zawsze to jakas odmiana :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też skuszę się na tę odmianę, może być ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    i jak smakuje z ryżem?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Ogórkowa to jedna z moich ulubionych zup
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    mi na samo słowo \"ogórkowa\" cieknie już ślinka :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak ja dawno nie jadłam ogórkowej..... mniam:D
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ładny kleksik
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    uwielbiam ogórkową
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !