Sposób przygotowania

Dynię obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dynię i cebulę włożyć do wysokiego garnka, zalać rosołem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 1/2 godziny, odcedzić, przetrzeć przez sito. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać do zupy, wymieszać i jeszcze raz zagotować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    zawsze mam problem co zrobić z dyni, a teraz już wiem
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie jadłam jeszcze i nawet nie mam pojęcia jaki ma smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Margo taka zupa ma bardzo dobry smak, musisz spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !