Sposób przygotowania

Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dkg na osobę i ułożyć luźno w naczyniu żaroodpornym. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru i majerankiem. Na dno naczynia wlać 1/4 szklanki wody i naczynie wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach naczynie wyjąć z pieca.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Tego jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    takiej jeszcze nie jadłam ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !