Sposób przygotowania

Cukinię razem ze skórką zetrze na grubych oczkach, posolic i odstawic na 30 min. W tym czasie posiekac cebulę i czosnek. Z cukini odcisnac bardzo mocno sok, dodac cebulę z czosnkiem, wymieszac. Dodac jajka. pieprz i pokruszoną fetę. Wymieszac wsypac mąkę z proszkiem do pieczenia - tyle żeby powstało ciasto gęstości kwaśnej śmietany. Dodałc bułkę tartą i zioła. Po dokładnym wymieszaniu smażyc niewielkie placki. Podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie dodawałam nigdy fety do środka...muszę tak spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Ciekawe :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach jak ja lubię fetę, podoba mi się to zestawienie smaków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robie takie placuszki, a dodatek fety musi byc ciekawy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !