Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sitko. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i dodać 2-3 łyżki mąki, poczekać aż wyrośnie. Dodać do niego mąkę, jajka i margarynę. Na patelni usmażyć pokrojoną w krążki cebulę. Szpinak usmażyć na maśle i przyprawić solą do smaku. Kiełbasę rozdrobnić, dodać do cebuli, następnie dołożyć roztarty z solą czosnek i podgrzać wszystko, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z jajkami. Ciasto rozwałkować i przekroić na dwie części, lekko je podpiec. Na jedną część położyć szpinak i przykryć masą z kiełbasy i cebuli, położyć na to drugą część ciasta, sklejając dookoła.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smaczna kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !