Sposób przygotowania

Kalafior płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy na chwilę do wody zakwaszonej octem (albo odrobiną kwasku cytrynowego). Kalafior wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy trochę soli. Kalafior można ugotować w vegecie. Kalafior musi być miękki ale ma też nie rozpadać się. Najlepiej na półmiękko. Kalafior odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i bułkę tartą. Podsmażamy do zrumienienia. Kalafior układamy na półmisku i polewamy bułką tartą. Ilość składników zależy od wielkości kalafiora.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prezentuje się znakomicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !