Sposób przygotowania

Wsypać do miski, wymieszać z odrobiną sody oczyszczonej.Obrać umiejętnie połowę jabłka, pokroić w drobną kosteczkę i dodac do uprzednio aksamitnie wymieszanej masy.Na rozgrzana patelnie wlać odrobinę oliwy z oliwek lub masełko.Wlać uprzednio starannie przygotowaną masę.Czekać....cierpliwie, delektując się zapachem przypiekanych cząstek jabłka.czas płynie,a my przygotowujemy bitą śmietanę (najlepiej wykonać ją samodzielnie) i wyjmujemy umyte pod ciepłą wodą maliny.Ten zapach...Ach ale nasz palcek! Przekładamy drewniana szpatułką placuszek na drugą stronę i czekamy jeszcze chwilę.Po równomiernym zarumienieniu z obu stron wykładamy do na porcelanowy talerz,scypujemy odrobiną cukru pudru, nakładamy duża stołowa łyżką prawdziwa śmietane własnej roboty i...dekorujemy malinami.Smak? Tego nie opiszę.ps.polecam spożywać wcześnie rano, w łóżku na... Dzień dobry

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !