Sposób przygotowania

Dynię pokroić w ćwiaryki, gotować na miękkości w lekko osolonej wodzie,zdjąć z ognia. Obraną marchew i podzielony na rożyczki brokuł, odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym w rondelku maśle, oprószyć mąką, wymieszać. Zdjąć rondelek z ognia i mieszając powoli wlać mleko i jogurt. Potem dodać musztardę i gotować, mieszając, aż sos nieco zgęstnieje. Włożyć brokuły i pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę, chwilkę razem gotować. Z dyni wydrążyć widelcem paseczki miąższu, osączyć na drszlaku, wyłożyć na półmisek, polać gorącym sosem i od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !