Sposób przygotowania

Z białek ubijamy pianę. Mleko z mąką, żółtkami, cukrami i szczyptą soli miksujemy. Następnie do umiksownaej masy przekładamy pianę i delikatnie mieszamy. Jabłka obieramy, wycinamy środek z pestkami i kroimy w plastry. Moczymy plaster jabłka w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Do tego trochę dżemu i jabłuszka pychotka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    przepyszne!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Zgadzam się w 100% !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bomba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    bomba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny przepis! Zapewne deser jest przepyszny! Prezentuje się pięknie!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny przepis! Zapewne deser jest przepyszny! Prezentuje się pięknie!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowicie !!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !