Sposób przygotowania

PierwsMąkę, proszek do pieczenia i margarynę wysiekać. Do siekaniny dodać resztę wyżej wymienionych składników. Wyrobić ciasto, wyklejać nim foremki na babeczki. Upiec na złoty kolor. Na spód zimnych babeczek dać rodzynki i wypełnić kremem. ze 7 składników wykorzystujemy do zrobienia ciasta. Kolejne do zrobienia kremu. Z ½ litry mleka odlać ½ szklanki, rozmieszać w niej jajko, żółtka, budyń waniliowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i szklanką cukru. Na tak gotujące się mleko wlać rozmieszane mleko z jajkiem, żółtkiem i budyniem, mieszać aż zrobi się budyń. Masę przestudzić. Osobno utrzeć masło i połączyć z wcześniej przygotowaną masą budyniową. Na koniec do masła i budyniu dodać żelatynę(rozpuszczoną w kąpieli wodnej). Dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanym kremem napełniać babeczki. Wierzch ozdabiamy w zależności od upodobania, wiórkami kokosowymi, kandyzowanymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    po prostu niebo w gębie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszności do kawki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !