Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony na warzywach
Kurczaka umyć, natrzeć solą ziołową, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Ułożyć na warzywach i na wierzchu położyć natkę pietruszki.
Piec w 180 stopniach ok 50 minut
udka kurczaka | 4 sztuki |
ziemniaki | 1 kg |
marchewka | 3 sztuki |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 2 ząbki |
natka pietruszki | 1 pęczek |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | |
olej | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: