Sposób przygotowania

Makaron zagotować. Mięso usmażyć, dodać trochę sosu bolońskiego, przyprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Do naczynia układać kolejno: ugotowany makaron posypany parmezanem i zalany sosem boloński (ja używam takiego ze słoiczka), potem mięso mielone z pieczarkami i cebulą, na to parmezan i sos, na końcu pomidory posypane mozarellą zalane sosem. Piec w temperaturze około 200 stopni, przez 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    włoskie danie w sam raz na kolacje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    Uwielbiam takie zapiekanki:)mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !