Sposób przygotowania

Filety pokroić na szerokie plastry, posolić i popieprzyć, następnie obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Cebulę pokroić plastry i przyrumień na złoty kolor na patelni. Do naczynia włożyć cebulę, dodać pomidory pokrojone w plastry, musztardę i rybę, zalać to wszystko wodą na wysokość ok. 1/4 naczynia. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut. Wyjąć rybę, sos z duszenia przetrzeć i dodać dla zagęszczenia trochę mąki oraz przypraw, zagotować i dodać śmietanę. Polać nim rybę, na wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowita kolacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !