Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie oczyścić, większe z nich pokroić na połówki lub ćwiartki. Dokładnie je namoczyć w zimnej wodzie. W garnku zagotować wodę dodając do niej pieprz, ziele i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodać grzyby i posiekaną cebulkę. Gotować do miękkości, następnie dodać masło, pod koniec duszenia sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Koszt przygotowania potrawy określam jako niski, ponieważ nie wliczam kosztów maślaków, które sama zbieram :)

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie danie , nawet świetnie wygląda !!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie maślaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !