Sposób przygotowania

CIASTO:wszystkie składniki na ciasto wymieszać i wyrobić dokładnie. Podzielić na 2 części. Jedną część zamrozić na pół godziny, drugą wyłożyć blachę. MASA SEROWA: ser utrzeć z masłem, cukrem, żółtkami z 3 jaj, budyniem i sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie Osobno ubić pianę, dodać do masy i wymieszać.Wyłożyć masę na blachę. Teraz znowu ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać 2 łyżki cukru a na koniec 2 łyżki mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać i pokryć pianą wierzch masy serowej, na sam wierzch posypać startym na tarce ciastem z zamrażalnika. Piec w temp: 200 stopni C przez około godzinę.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda wspaniale:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    minka

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !