Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: kaszę gotujemy, cebulę siekamy podsmażamy na oleju, łączymy z kaszą - studzimy. Dodajemy śmietanę, żółtka oraz ubitą pianę z białek - całość delikatnie mieszamy Doprawiamy do smaku.
Kiedy ciasto wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Pieczemy

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !