Sposób przygotowania

1. żeberka przyprawić octem balsamicznym, sosem sojowym, solą, pieprzem, papryką, tymiankiem i rozmarynem,
2. odstawić na chwilę do lodówki,
3. brukselkę gotować w osolonej wodzie 10 min, odcedzić, przelać zimną wodą,
4. żeberka obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
5. do pozostałego po smażeniu tłuszczu dodać musztardę, śmietanę, tymianek i rozmaryn oraz troszkę wody,
6. zagotować i mieszać aż powstanie jednolity sos,
7. do naczynia żaroodpornego włożyć brukselkę, polać połową sosu,
8. następnie ułożyć żeberka i wylać resztę sosu,
9. piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    same żeberka poproszę :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    żeberka i brukselkę poproszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !