Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso drobiowe na wywar
Fasolka szparagowa żółta 300 gram
ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/5 sztuki
por 10 cm
przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól i pieprz

Dodatkowo

śmietana
natka pietruszki

Porada

Można mieszać różne kolory fasolki i dodać więcej śmietany.

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

Ugotować wywar mięsny z dodatkiem przyprawy rosołowej, ziela angielskiego i listków laurowych.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora) oraz fasolkę w całości (jeśli jest świeża, to poobcinać końce i przekroić na mniejsze kawałki).
Całość gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą.
Zupę posypać posiekaną zieleniną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 04.08.2017 09:04
Dziękuję :)
gusia1000 01.08.2017 01:09
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak