Łopatkę kroimy na małe kawałki posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i podpiekany na oleju około 10 minut. Cebulę kroimy w grubą kostkę, pieczarki w plasterki i dodajemy do mięsa, podpiekamy jeszcze 5 minut, często mieszając, aby mięso się nie przypaliło.Po tym czasie mięso podlewamy szklanką wody i dalej dusimy jeszcze 10 minut aby przyprawy z patelni się całkowicie rozpuściły a woda była brązowa. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone ogórki w kostkę wlewamy 2 szklanki wody, i gotujemy do miękkości około 40 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli, i dodajemy posiekany koperek. . Do 100 ml wody wsypujemy mąkę, mieszamy i dodajemy 2 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy sos. Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jajka, dodajemy mąkę doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną całą patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy placek z obu stron na rumiano. Po upieczeniu placek składamy na pół, w środek wlewamy sos mięsny i przykrywamy plackiem.