Sposób przygotowania

mąkę posiekać z margaryną i szczyptą soli, aż składniki dobrze się połączą, wówczas wlewać powoli piwo wyrabiając ciasto. gotowe rozwałkować na grubość 5 mm i pokroić na kwadraty o boku 5 cm. na środek każdego położyć odrobinę nadzienia (konfitura lub dżem) i zlepiać rogi lub sklejać na pierożki.na wysmarowaną tłuszczem blachę ułożyć ciastka i piec ok 30 minut w 200 st.C. po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ciastka piwne a jak maja smak
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    jadłam takie u kogoś, a raz nawet w sklepie widziałam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jest sama robie podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    skąd ta nazwa?
  • 0
    santa-steal-icon-1
    Opublikowano

    alusiek

    może stąd, że robi się je na piwie, jak myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !