Sposób przygotowania

Owoce do tego ciasta mogą być świeże z kompotu lub powidła.
Z żółtek, ½ szklanki cukru, mąki, proszku oraz tłuszczu zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na trzy części. Dwie części zamrozić trzecią zaś wyłożyć blaszkę a na to owoce. Następnie zetrzeć jedną część mrożonego ciasta i wyłożyć na to pianę z białek. ( białka ubić na sztywno dodając szklankę cukru i mąkę ziemniaczaną) a na to zetrzeć na tartce ostatnią część mrożonego ciasta.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dokładnie robię tak samo
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    szarlotka najlepsze ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    też lubię szarlotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !