Sposób przygotowania

umyte i osuszone truskawki przekroić na połówki. żelatynę namoczyć a następnie rozpuścić w 3/4 szkl wrzątku. przestudzić. kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i skórką z cytryny, połączyć z żelatyną, dodać połowę truskawek, wymieszać i przełożyć do tortownicy. odstawić na 40 minut do lodówki. przygotować galaretkę i ostudzić. wylać na ciasto w tortownicy dodając resztę truskawek i wstawić do lodówki aż stężeje. udekorować truskawkami i wiórkami ze skórki cytrynowej

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne ale za to jak idzie w boczki :D ale co tam
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj Plociu, dla takich rarytasów można zapomnieć o \"boczkach\" hihi ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    śmietanowiec paluszki lizac
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    to, to lubię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    będzie trzeba wypróbować;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !