Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser banoffe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 gramów
masa kajmakowa 1/2 puszki
banan 2
cukier brązowy 2 łyżki
śmietana kremówka 200 gramów
herbatniki 70 gramów
kakao 2-3 łyżki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser banoffe

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak przygotowane herbatniki wyłóż na dno pucharków. Wstaw do lodówki.
Banany obierz i pokrój w plasterki. Banany wyłóż na patelnię i posyp cukrem. Podgrzewaj przez ok. 3 minuty, aż plasterki bananów pokryją się karmelem . Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
Do pucharków wyłóż kajmak, na kajmaku ułóż banany, a na banany bitą śmietanę.
Deser przełóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przed podaniem posyp kakaem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 26.06.2017 09:44
Pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak