Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
papryka czerwona 1 duża
cebula 2 szt
banan 2 szt
marynata
miód 1-2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
olej 1-2 łyżki
Dodatki:
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Oprószyć dość obficie solą i pieprzem i wymieszać. Połączyć składniki marynaty i dodać do mięsa.Dobrze wymieszać.
Cebule pokroić w ósemki albo pokroić dowolnie. Paprykę oczyścić i pokroić w większą kostkę. Banany pokroić w krążki.
Przygotowane składniki nadziewać na patyczki pomijając banany.
Szaszłyki oprószyć majerankiem i położyć do grillowania.
Pod koniec grillowania na końce patyczków nałożyć banany spore kawałki bananów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 22.06.2017 17:48
dziękuję:)
Wacław 22.06.2017 10:28
moje smaki,mniam :-)
dodi 21.06.2017 22:18
Apetycznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak