Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surowa kiełbaska na grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 8 szt surowej
marynata
olej ok5 łyżek
czosnek 3-4 ząbki
majeranek 2 łyżeczki z czubkiem
przyprawa uniwersalna
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Surowa kiełbaska na grilla

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej i przyprawy. Marynatą natrzeć kiełbaski.
Folię pociąć na kawałki wielkości jaką potrzebujemy. Kładziemy po jednej albo po dwie kiełbaski i zawijamy. Odkładamy na ok 1 godz albo więcej w chłodne miejsce.
Grillujemy obracając często paczuszki z kiełbasą. Można grillować bez zawijania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 21.06.2017 16:49
aż mi zapachniało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak