Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z boczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
boczek wędzony 40 dag
ogórek zielony 2-3 szt
musztarda 2 łyżki/może być też chrzan
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z boczkiem

Wykonanie:
Schab pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem i posmarować musztardą lub chrzanem. Na każdym przygotowanym kotlecie ułożyć paski obranych ogórków i boczku. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, ułożyć w żaroodpornym naczyniu z odrobiną tłuszczu i wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez około 1,5 godziny, podlewając powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.06.2017 11:13
smaczne roladki
Ada-Gaba 02.06.2017 15:17
pyszności na obiad
mirosława4 02.06.2017 11:49
apetyczne te roladki
RenataZ-et 02.06.2017 09:40
super roladki
Barbara13 02.06.2017 08:00
Smaczne mięsko
Franciszek 01.06.2017 21:44
Smaczny obiad
Aleksandra/Olcia 01.06.2017 19:32
pyszne mięsko
cukiereczek 01.06.2017 18:22
smakowite
marzut 01.06.2017 18:03
Super roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak