Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
sól
masło roślinne 2 łyżki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Odcedzamy i studzimy. Następnie kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło roślinne). Na tłuszczu układamy plasterki ziemniaków. Smażymy przez chwilę po czym, obracamy i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Ponownie smażymy chwilę, obracamy i posypujemy przyprawą drugą stronę.
Smażymy ok. minuty, po czym układamy na talerzu wyłożonym sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak